Du er her:

Lyset i gangene

Ovenlyset i gangene er totalt - fra væg til væg - 100%.Dette giver sammen med de hvide vægge og det lysegrå gulv en intensitet i lyset, som altid er større end udendørs, hvor man ikke opnår den samme refleks fra de mørke omgivelser: jord, planter, huse.Lyset i gangene giver næsten samme stemning, som det lys man oplever på højfjeldet en solskinsdag om vinteren og lyset gør disse aflange rum glade at vandre i.

Lyset i kirkerummet
Lyset i kirkerummet kommer i hovedsagen fra det nordvendte meget store højtsiddende sidelys.Lyset reflekteres ned ad de hvidkalkede, krumme loftsflader og giver et skyggeløst lys, som aftager svagt nedefter.Rummet får en lethed, der giver en opløftet, optimistisk stemning.
I de to høje sideskibe ind til kirkerummet giver ovenlysene direkte solindfald med strejf af sol på ydervæggene.De to sideskibe frigør de krumme loftsflader over kirkerummet fra ydervæggene, så disse loftsflader virker som lette baldakiner.
Rummet fortsætter også over balkonen bag alteret, hvor sakristiet ligger med sit store ovenlys, og det forbinder sig med sakristiets volumen, så selve kirkerummet ikke er som en afsluttet kasse indesluttet af fire vægge, men det forsvinder for øjet - på de tre sider - ud i disse rum. Denne uafsluttethed giver en følelse af åbenhed og uendelighed.
Den fjerde side, modsat alteret, er afsluttet af våbenhuset, som afgrænser kirkerummet i hele dets bredde med en let stakitagtig tremmevæg af glas og træ.Denne væg giver også lys i kirkerummet, så man overhovedet ikke har mørke vægge eller kroge herinde. Lyset får lov at fylde kirken helt ud.
Lyset fra det nordvendte, højtsiddende sidelys falder mest koncentreret over alterpartiet og gulvarealet omkring alteret, hvor de kirkelige handlinger foregår.