Du er her:

Lin Utzons gardiner fornyet

Efter 40 år var de oprindelige gardiner i kirkens mødesale, kontorer og i sakristiet efterhånden slidt op: affarvede og gråmelerede af snavs og mange års brug af rensevæsker. Flere af gardinerne var desuden begyndt at mørne. Det var kort sagt tid at forny gardinerne.

Efter grundige overvejelser valgte Menighedsrådet kunsthåndværker Janne Wendt, Frederiksberg til at forestå hele det store arbejde, som kom til at strække sig over 2 år.

Alle stoffer, farver og tryk er i nøje overensstemmelse med forlægget, nemlig de gardiner som Lin Utzon skabte til kirken i 1976. De originale trykrammer kunne ikke genbruges, så både mønstre, stof og farver måtte genskabes ud fra nutidens muligheder. Det tog mange måneder og prøver at finde frem til netop de farver og det stoflige udtryk, som var i de oprindelige gardiner.

I påsken 2017 kunne vi endelig præsentere et helt nyt sæt gardiner, som kan holde i mange år.  Forarbejdet, konfektioneringen og selve ophængningen er sket i tæt samarbejde mellem Janne Wendt og Lillian D. Christiansen.

Læs mere her