Udstillinger

23.marts-27.april 2014

Uddannet tekstiltrykker.

Jeg klipper i papir (psaligrafi), som på græsk betyder tegning med saks.

Har udstillet hos Galleri Pagter, Kolding 2012/13

Dyr og eventyr er min inspirationskilde.

Kontaktsadresse:

Lis Mollerup

Fynsvej 103

6000 Kolding

Tlf. 75.536016

lismollerup(at)stofanet.dk

4. maj – 30. juni, Maler Grafiker Væver Jette Thyssen.

Jette Thyssen
Det, jeg vil udtrykke med mine billedtæpper, er det positive i tilværelsen.
Jeg bruger stærke farver, sætter kontrastfarver sammen, mildner med lys- og skyggefarver. Kompositionen skal være klar og velafbalanceret. Jeg stræber efter, at mine arbejder skal stå så stærke, at de træder ud af tingenes kreds og skubber luften væk omkring sig.
Egypterne formåde dette. Ser du en egyptisk skulptur, oplever du rummet omkring den 3-dimensionalt og jo mere du ser på den, jo mere levende bliver den og tingene udenom fortoner sig. Står du foran den, vil du opleve, at den ser tværs igennem dig - langt derud, hvor du ikke når og du får en fornemmelse af evighed.
Engang vil du måske opleve malerierne i Villa dei Misterie i Pompei. I stærke farver - røde, blå, gule fortæller de om livet dengang og  farvesymfonien er så stærk, at den ligesom solen varmer dig helt ind i sjælen og giver dig en vidunderlig livsglæde.
Og jeg vil fortælle myten om billedvævningens opståen:
Mayaen Pachacamac så ud over jorden og op mod himlen, hun så et stort mørke og hun blev forfærdet. Så vævede hun et tæppe med sol, måne og stjerner og hun dækkede himlen med det. Således blev Pachacamac den første væver.
Men hvordan bliver et billedtæppe af Jette Thyssen så til?
Jo, man tager en lille knivspids af knuste valmueblade, en gul månestråle, fire dråber blåt fjordvand, en teskefuld sort muldjord og en lille hvid snebold - og pist, så har man et billedtæppe.

Ændringer kan forekomme