Du er her:

Ingen begivenheder fundet.

Velkommen igen til efteråret

Bagsværd Kirkes koncerter holder sommerferie, men vender stærkt tilbage til efteråret. Indtil da: Nyd en "mini-koncert" med den tysk/danske stjernepianist Marie Luise Bodendorff, der her spiller forrygende Liszt på Utzonflyglet.

Klassisk guitarmusik

Søndag 17. september kl. 15
Carsten Pedersen, guitar
Dowland, Bach, Scarlatti, Tarregas og Barrios Mangoré
Frivillige bidrag ved udgangen

Begge Carstens Pedersens CDer har fået ekstraordinært flotte anmeldelser i internationale guitartidsskrifter og nævnes som værende blandt de bedste klassiske guitar-CDer overhovedet.

Sommerfugledalen - Et requiem

Søndag 8. oktober kl. 15
En musikdramatisk koncert over Inger Christensens digt, der stiller Inger Christensens Sonnetter op mod mod Bachs Kunst der Fuge.
Sang og fortolkning: Pia Mia Gruwier Larsen og Isabel Piganiol.
Idé, klaver og komposition: Jens Asbjørn Olesen
Jørgen Ellegård Frederiksen, orgel
Entré 100,- kr. (som inkluderer et eks. af digtsamlingen)

Reformationskoncert

Søndag 29. oktober kl. 15
Reformationskoncert med Ballerup Kammerkor og Holte Kammerkor dirigeret af Dénis Segond.
J.S.Bach "Jesu, meine Freude" samt værker af Mendelssohn.

​Dansk romantisk kormusik

Søndag 19. november kl. 15
Matthisson-Hansen: Psalme 121
Berggreen: Pater noster
I.P.E. Hartmann: Fragment af Jesu Bjergprædiken
Camillo Carlsen: Psalme 80 for solosopran, blandet kor, cello og orgel.
Kirkens udvidede kantori synger.

Omkring Højsangen

Søndag 26. november kl. 15
B.S. Ingemann: Salomons Ring: Sulamiths sange med musik af J.P.E. Hartmann og Peter Erasmus Lange-Müller.
Sangerne Maria Hanke & Paul Frederiksen med Jørgen Ellegård Frederiksen ved klaveret.

Adventskoncert

Søndag 3. december kl. 15
Gladsaxe Kammerkor synger advent ind

Musikskolekoncert

Onsdag 6. december kl. 18
Musikskolens Juleafslutning (elevkoncert)

Julekoncert

Søndag 10. december kl. 15
Børne- & Ungdomskorenes julekoncert.

Juleoratoriet

Onsdag 20. december kl. 19.30
J.S. Bach: JULEORATORIET
Frederikke Kampmann, sopran
Hanne Fischer, alt
Petter Moen, tenor
Jakob Vad, bas
Københavns Kantatekor
Torben H.S. Svendsen, dirigent

Entré 150 kr. Forsalg på kirkens kontor fra midt november, samt på nettet - se korets hjemmeside

Koncerter

Bagsværd Kirke er et af områdets største kirkerum, og akustikken er særdeles velegnet til såvel orgel, kor og ensembler som til klaver- og kammermusik. Med det Utzon-designede koncertflygel fra 2009, bygget af det højt estimerede tyske klaverbyggeri Steingraeber & Söhne, Bayreuth, indtager kirken således en særstatus i området, et sted hvor musik og arkitektur i sjælden grad går op i en højere enhed.
Mange koncerter i Bagsværd Kirke er gratis (med støtte fra Menighedsrådet). Når kirken benyttes som en regulær koncertsal kan koncerterne finansieres gennem entré.

Som "huskor" har vi Gladsaxe Kammerkor, der hver mandag øver i kirkens lokaler, og som giver 1-2 koncerter om året. Københavns Kantatekor opfører hvert år på skift Bachs Juleoratorium og Händels Messias. Desuden synger Bagsværd Kirkes Børne- og Juniorkor flere koncerter årligt.

Arrangér koncert? læs her først

Kirkens koncertbudget anvendes til koncerter med kirkemusik samt til musikgudstjenester. Andre mere verdslige koncerter er velkomne i det omfang vi har mulighed (tid) for at imødekomme dem. Koncerter, hvor kirkerummet anvendes som kammermusiksal eller kulturhus må være selvfinancierende, f. eks. i form af entré eller donationer til kunstnerne ved udgangen.