Adi Holzer 13. april - 15. juni 2018

Billeder med fortællinger og fantasier pryder gallerigangen i Bagsværd Kirke. Værkerne er af Adi Holzer.

Maleren Adi Holzer kommer oprindeligt fra Østrig men har været bosat med sin danske hustru i Værløse siden 60’erne.

Holzer en en meget produktiv kunstner som har beriget institutioner og kirker med sine værker i over 50 år.

Bagsværd Kirke har et stort maleri af Holzer.

Nu viser Holzer værker spændende over bibelske personer til fantasier med tilknytning til personer og steder.

Med over 400 separatudstillinger verden over er Holzer kendt viden om. Over årene har Holzer udvidet sit arbejdsfelt fra maleriet til at omfatte grafik, skulpturer, glas og illustrationer. En multikunstner med levende fantasi og fortælleglæde samt et lyst perspektiv på menneske og natur præger værkerne i alle materialer.

Hans arbejder bliver til i værkstederne i Værløse og i Winklern, Østrig.

At se Holzers værker i Bagsværd Kirke er samstemt med 100 året for fødslen af kirkens arkitekt, Jørn Utzon, som også lod sin livsglæde præge dette bygningsværk.

Oplev lysets kirke med Holzers værker fra den 13. april til den 15. juni.

Fernisering den 13. april kl. 14-16.

Menighedsrådet byder velkommen med et glas Østrigsk vin.

Menighedsrådet

Om TIL STEDEt

Benita Marcussen

TIL STEDEt er en udstillingsrække i Bagsværd Kirke. Foreløbig er 11 dygtige danske kunsthåndværkere og designere inviteret til på skift at gå i dialog med Utzons fantastiske arkitektur og udstille nye værker lavet specielt til kirkens gallerigang. Der arbejdes med andre ord stedsspecifikt. Udstillingsrækken er kurateret af arkitekt og smykkekunstner Katrine Borup og støttet af Statens Kunstfond.

Kunsthåndværk og design repræsenterer en særlig form for TILSTEDEværelse i kraft af materialiteten og håndværket. Og netop derfor kan kunsthåndværket måske noget særligt i samspillet med en konkret arkitektur. Det er det, TIL STEDEt vil undersøge. At arbejde stedsspecifikt giver i hvert fald udøverne mulighed for en anden form for præcision; der kan leges med for eksempel skalavirkninger i forhold til et givet rum. Eller farve- og eller materialevirkninger. På den måde kan stedsspecificiteten skærpe såvel udøvernes som beskuernes opmærksomhed i forhold til tings ’sprog’ og de formelle virkemidler.

Kurator Katrine Borup siger om udvælgelsen af TIL STEDEt’s første 11 udstillere:

Utzons fantastiske arkitektur har været mit udgangspunkt på forskellig vis: Hans brug af materialer har guidet mig, men også måden hvorpå han orkestrerer sine virkemidler. Der er en meget vellykket balance imellem helhed og detalje i Bagsværd Kirke; imellem det rå og ubearbejdede og det forfinede filigranagtigt detaljerede. Jeg synes, flere af de kommende udstillere har denne utzonske evne til at skabe hierarki i deres værker. Flere af kunsthåndværkerne/designerne har desuden (ligesom Utzon) en forkærlighed for geometriske grundformer. Nogle deler også arkitektens interesse for ny teknologi og evner ligesom ham at få det poetiske til at gå hånd i hånd med det rationelle”.

Følg aktiviteterne på facebook.com/TILSTEDEt

PROGRAM 2017/2018

17. august – 17. september 2017

HELLE VIBEKE JENSEN & WEDNESDAY ARCHITECTURE