Du er her: 

Ingen begivenheder fundet.

er en ny musikforening som har hjemsted i Bagsværd Kirke. Den vil sætte Jørn Utzons enestående kirkerum på landkortet som et koncertsted, hvor klassiske musikoplevelser og stor arkitektur går op i en højere enhed.

Bagsværd Kirke vil fortsat stå for de rent kirkemusikalske koncerter – overvejende med gratis adgang – mens kunstmusikken løftes ud i Musikforeningen UTZON. Foreningen afholder som udgangspunkt 9 årlige koncerter: 5 koncerter i forårssæsonen og 4 i efterårssæsonen – heraf 1-2 koncerter specielt for børn.

Foreningens kunstneriske ledelse varetages af pianisten Cæcilie Grønkjær Tagmose.

Se hele programmet og tegn medlemskab på www.musikforeningenutzon.dk
Eller køb et partoutkort til 600,- kr. for samtlige koncerter i 2020.  

Med sine varierede sæsonprogrammer – også for børn – samt det høje kunstneriske niveau henvender foreningen sig til musikinteresserede i alle aldre.

Koncerter

Bagsværd Kirke er et af områdets største kirkerum, og akustikken er særdeles velegnet til såvel orgel, kor og ensembler som til klaver- og kammermusik. Med det Utzon-designede koncertflygel fra 2009, bygget af det højt estimerede tyske klaverbyggeri Steingraeber & Söhne, Bayreuth, indtager kirken således en særstatus i området, et sted hvor musik og arkitektur i sjælden grad går op i en højere enhed. 
Mange koncerter i Bagsværd Kirke er gratis (med støtte fra Menighedsrådet), enkelte med entré. Fra efteråret 2019 lægges de fleste ikke-kirkelige koncerter over i Musikforeningen UTZONs regi.  

Som "huskor" har vi Gladsaxe Kammerkor, der hver mandag øver i kirkens lokaler. Lynge Kammerorkester har også hjemsted i Bagsværd Kirke og begge ensembler giver 1-2 koncerter om året.
Københavns Kantatekor opfører hvert år på skift Bachs Juleoratorium og Händels Messias. 
Desuden synger Bagsværd Kirkes Børne- og Juniorkor flere koncerter årligt.