Du er her:
04dec kl. 19:30

"Julemusik gennem tiderne"
- med Gladsaxe Kammerkor.

04dec kl. 19:30
05dec kl. 18:00

Musikskolens julekoncert.

05dec kl. 18:00
11dec kl. 19:00

Vi synger julen ind

- med kirkens kantori og ensemble (voksen- og ungdomskor).

11dec kl. 19:00
16dec kl. 15:00

Julekoncert

Børne & Ungdomskorets julekoncert.

16dec kl. 15:00
18dec kl. 19:30

Juleoratoriet

J.S. Bach: Juleoratorium
- med Københavns Kantatekor.
Solister: Nina Bols Lundgren, …

18dec kl. 19:30

Søndag 18. november kl. 19.30

Mozart: Sinfonia til „Die Schuldigkeit des ersten Gebotes“ (1767)
Beethoven: To violinromanzer
Schubert: Symfoni nr. 5 B-dur

Marianne Granvig, violin
Lynge Kammerorkester
Torben Ellegård Frederiksen, dirigent
Entré: 50 kr.

Om programmet:
Die Schuldigkeit des ersten Gebotes, som Lynge Kammerorkester spiller sinfoniaen til, er Mozarts allerførste opera, som han skrev som 11 årig. Ikke den største musik måske, men ganske godt, når man bare er en lille knægt.

Beethovens to violinromancer er til gengæld fuldblodsmusik, moden og eftertænksom. Begge er i moderate tempi, den ene i F-dur, den anden i G.

Schuberts 5. er et dejligt livsbekræftende værk, fest og farver, dog er 2. satsen en sørgelig historie om ulykkelig kærlighed. Trods alt ender det dog lykkeligt.

Om solisten:
Marianne Granvig har, udover at have været fast deltager og instruktør på DAOS´s sommerstævner i 54 år, har hun brugt tiden på at tage studenter-eksamen, studere violin i København, Cardiff og på Konservatoriet i Bruxelles samt være ansat i Aarhus Symfoniorkester, Esbjerg Ensemble og Odense Symfoniorkester samt spille masser af koncerter som kammer-musiker og lejlighedsvis også som solist. I hele karrieren har hun undervist – både vordende professionelle violinister på konservatorierne i Esbjerg og Odense og på utallige stævner og kurser for amatører.

Koncerter

Bagsværd Kirke er et af områdets største kirkerum, og akustikken er særdeles velegnet til såvel orgel, kor og ensembler som til klaver- og kammermusik. Med det Utzon-designede koncertflygel fra 2009, bygget af det højt estimerede tyske klaverbyggeri Steingraeber & Söhne, Bayreuth, indtager kirken således en særstatus i området, et sted hvor musik og arkitektur i sjælden grad går op i en højere enhed.
Mange koncerter i Bagsværd Kirke er gratis (med støtte fra Menighedsrådet). Når kirken benyttes som en regulær koncertsal kan koncerterne finansieres gennem entré.

Som "huskor" har vi Gladsaxe Kammerkor, der hver mandag øver i kirkens lokaler, og som giver 1-2 koncerter om året. Københavns Kantatekor opfører hvert år på skift Bachs Juleoratorium og Händels Messias. Desuden synger Bagsværd Kirkes Børne- og Juniorkor flere koncerter årligt.

Arrangér koncert? læs her først

Kirkens koncertbudget anvendes til koncerter med kirkemusik samt til musikgudstjenester. Andre mere verdslige koncerter er velkomne i det omfang vi har mulighed (tid) for at imødekomme dem. Koncerter, hvor kirkerummet anvendes som kammermusiksal eller kulturhus må være selvfinancierende, f. eks. i form af entré eller donationer til kunstnerne ved udgangen.